Wat leuk dat je misschien lid wil worden bij onze vereniging

Hieronder vind je alle informatie. Heb je antwoorden op je vragen niet op deze website kunnen vinden? mail dan gerust naar info@venvgaryp.nl

Opgeven kan meteen via het opgave formulier onderaan deze pagina.
Zien we jou ook snel in de gymzaal verschijnen? Leuk!

Wil je graag een keer proberen of je een les leuk vindt? Dan ben je altijd welkom om gratis twee proeflessen mee te doen (met uitzondering van de selectielessen).

 • Het maakt niet uit op welk moment in het seizoen, je bent altijd welkom! (mits de les niet vol is)
 • Let op: Aanmelden van te voren is verplicht! Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar info@venvgaryp.nl
 • Voor een proefles kan je gewoon lekker zittende kleding aan doen met gymschoentjes of op blote voeten (sokken zijn te glad).
 • Ouders mogen even blijven kijken in overleg met de leiding (indien corona beleid dit toestaat).

Wedstrijden

Om mee te doen met wedstrijden, betaal je wedstrijdgeld. Dit wordt separaat van de contributies geïnd via de automatische incasso. Over het algemeen gaat dit om een bedrag van ongeveer €16,00 tot €20,00 euro per wedstrijd.

Aangezien de deelnemers al in de loop van het seizoen opgegeven worden en een inschrijving niet ongedaan gemaakt kan worden, zal het wedstrijdgeld altijd afgeschreven worden, ook al kan een turn(st)er door omstandigheden niet meedoen.

Aan het lidmaatschap van de KNGU zijn kosten verbonden in de vorm van een bondscontributie voor alle sporters, kader-en bestuursleden en ereleden van de bij de KNGU aangesloten Gymsportaanbieders.

Leden betalen 1x per jaar bondcontributie. De hoogte van deze contributie vind je terug op de website van het KNGU.  Stroom je medio het jaar in, dan betaal je alsnog de geldende tarief voor bondcontributie.

Wat doet de KNGU en voor wie?

Alle sporters die lid zijn bij een KNGU aangesloten club zijn ook lid van de KNGU. Vanuit de KNGU bedienen we diverse doelgroepen. Ten eerste zijn we er voor de sporters. En om het sporten mogelijk te maken bieden we ondersteuning aan clubbestuurders en trainers/coaches. We investeren ook in zaken die meer op de achtergrond lijken te staan of minder opvallen maar wel de hele gymsport versterken. We sturen bijvoorbeeld experts naar de lobby-vergaderingen in coronatijd, zodat we informatie en steunmaatregelen ontvangen. Daarnaast gaat er ook een deel van het budget naar het organiseren van topsport en talentontwikkeling, het promoten van de gymsport in het algemeen en het creëren van maatschappelijke impact door bijvoorbeeld het belang van breed motorische ontwikkeling (en dus de gymsport!) te agenderen.

De voordelen voor een sporter 

 • Jouw trainers worden opgeleid volgens het KNGU-licentiesysteem.
 • Je hebt toegang tot activiteiten en wedstrijden van Dutch Gymnastics.
 • Je krijgt korting op events zoals SummerMoves zomerkampen
 • Je bent aanvullend verzekerd bij de beoefening van je sport voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen.

De voordelen voor een trainer/coach

 • Je kunt gebruik maken van nieuw sportaanbod en oefenstoflijnen.
 • Je kunt met je sporters deelnemen aan activiteiten en wedstrijden in alle disciplines.
 • Je kunt je inschrijven voor diverse opleidingen en bijscholingen. Bovendien krijg je als KNGU-lid korting op opleidingen en bijscholingen. Voor licentiehouders is die korting zelfs 50%.
 • Jij bent als trainer of coach onderdeel van de community Dutch Gymnastics: hierdoor wissel je eenvoudig kennis en ervaring uit met andere trainers en coaches en leer je van inspirerende succesverhalen. Je ontvangt korting bij Craft op geselecteerde artikelen.

Geen geld om te sporten?

Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld. En dat zijn er, vanwege de coronacrisis, steeds meer. Het Jeugdfonds wil dat alle kinderen en jongeren lid kunnen worden van een sportclub, of dans-, muziek-, theater- of kunstlessen kunnen volgen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling. Op club leer je samenwerken, ontdek je waar je goed in bent, maak je nieuwe vrienden en krijg je meer zelfvertrouwen. Is er thuis te weinig geld? Dan betaald Het Jeugdfonds de contributie van de sportclub of het lesgeld van de cultuurlessen.

Er is altijd wel een fonds in de buurt. De spelregels staan op jeugdfondssportencultuur.nl

Ben je na het lezen van alle informatie enthousiast geworden? Dan is het mogelijk om jezelf of je kind(eren) via onderstaand opgave formulier op te geven. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van VenV Garyp.

Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Mail dan gerust naar info@venvgaryp.nl
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.


Opgave formulier

Wat jammer dat je wil / moet stoppen

Opzeggen van het lidmaatschap kan 2 keer per jaar,  vóór 1 januari of vóór 1 juli en kan alleen via de mail: info@venvgaryp.nl

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.