Selectie gymnastiek

Turnselectie:

Voor de turnselectie worden kinderen uitgenodigd die meer in huis hebben dan de gemiddelde gymnast. Hierbij gaat het niet alleen om lichamelijke kwaliteiten zoals lenigheid en kracht, maar ook om andere eigenschappen zoals bijvoorbeeld inzet, lef en doorzettingsvermogen.
Dit is alles wordt getest in een proefperiode bij de selectie die kan variëren van een half jaar tot een jaar.

Twee keer per week wordt er getraind op de vier toestellen sprong, brug, balk en vloer /lange mat.
Elke training begint met een uitgebreide warming-up waarbij de spieren worden opgewarmd, losgemaakt en op spanning worden gebracht. Dit is een belangrijk onderdeel  om blessures te voorkomen.
Tijdens de trainingen worden verschillende technieken herhaaldelijk uitgevoerd, met of zonder hulp, om ze onder de knie te krijgen en te verbeteren.

Aan het begin van elk seizoen wordt er een inschatting gemaakt van het verwachte niveau van de turnsters en op dit niveau worden ze ingeschreven voor de wedstrijden. Afhankelijk van het niveau vinden er 1 of 2 plaatsingswedstrijden plaats in het rayon noord-oost. De beste 3 turnsters van deze wedstrijd(en) stromen door naar de regionale finale waar wordt gestreden voor de Friese Titel.

Het turnen in Friesland kent een promotie- en een degradatieregeling. De promotieregeling voorkomt dat turnsters in een te laag niveau worden ingedeeld. Behaal je meer dan een bepaald aantal punten? Dan stroom je het jaar daarop door naar een hoger niveau.
Dit zelfde geldt ook voor de degradatieregeling; bij minder dan een bepaald aantal punten (dit kan zijn door een blessure) MAG je neerstromen. Dit is echter niet verplicht.

Laatste tweet:

1 December vanaf 10 uur komt de gymnastiekvereniging weer bij u langs met heerlijke snert!!! Tevens staan we 's mid… https://t.co/Zxd0crszTf

Volledige agenda Agenda

Geen agenda items